Caravana de screening cancer de col uterin revine la Coresi

Caravana de screening cancer de col uterin revine în parcarea Coresi Shopping Resort. Proiectul „Fii responsabilă de sănătatea ta!” oferă acces femeilor cu vârste între 24 şi 64 de ani (inclusiv celor neasigurate) la servicii de informare şi testare gratuită pentru depistarea leziunilor colului uterin. Femeile cu vârste între 24 şi 29 de ani beneficiază de testul Babes- Papanicolau, iar femeile cu vârste intre între 30 şi 64 de ani beneficiază de testul HPV. Depistat în fază incipientă, cancerul de col uterin se poate vindeca, iar pacienta îşi poate continua viaţa, cu bine!

 Activitatea de screening a caravanei mobile se va desfășurat în zilele de 14 și 15 octombrie 2023, în parcarea Coresi, după următorul program :

Sâmbătă, 14 octombrie între orele 11:00 – 19:00

Duminică, 15 octombrie între orele 09:00 – 15:00

       Evenimentul este parte a Programului Operațional Capital Uman 2014-2020 – ʺFii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin – Etapa II regiunea de dezvoltare Centru, derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.