Caravana Terapeutică, un cabinet terapeutic mobil în Parcarea Coresi!
#Brasov #caravana terapeutica #cartier coresi #coresi #coresi shopping resort #cort terapeutic #evenimente #parcarea coresi #psihologie #psihoterapie

Caravana Terapeutică se oprește la Brașov pe 22 și 23 octombrie

  • Caravana Terapeutică, un cabinet terapeutic mobil, este un proiect al Asociației Enable Emotions, prin care o echipă extinsă de psihologi și psihoterapeuți voluntari promovează impactul pozitiv al psihoterapiei pentru o viață sănătoasă și împlinită.
  • În weekendul 22 – 23 octombrie, brașovenii sunt așteptați între orele 10:30 – 19:00 în Parcarea Mall Coresi Brașov pentru a afla mai multe despre psihoterapie, despre concepte generale din psihologie, dar și lucruri noi despre sine prin aplicarea și interpretarea unor chestionare despre scenariul de viață.
  • Cei care doresc să dea mai departe file de poveste sunt așteptați să aducă o carte, care va fi donată Asociației Aluziva și proiectului “Dăruieşte o lume de basm”, o inițiativă ce dotează biblioteci sociale din toată țara.
  • Cu sprijinul psihoterapeuților locali, cei interesați pot beneficia ulterior de până la 2 ședințe gratuite de psihoterapie.

BUCUREȘTI, 19 octombrie 2022. Psihologii voluntari ai Asociației Enable Emotions continuă drumul prin țară cu Caravana Terapeutică, un cabinet terapeutic mobil, al cărui scop este să promoveze importanța psihoterapiei pentru o viață sănătoasă și împlinită.

În parteneriat cu Mall Coresi și Asociația ALUZIVA, în weekendul 22 – 23 octombrie 2022, între orele 10:30 – 19:00, Caravana Terapeutică se va afla în Brașov, în Parcarea Mall Coresi Brașov – lângă stația de încărcare electrică. Psihologii și psihoterapeuții Caravanei invită, fără a fi necesară o înscriere prealabilă sau programare, orice persoană interesată să afle mai multe despre psihoterapie, cum arată și ce se întâmplă într-un cabinet de terapie, să afle concepte generale din psihologie, dar și lucruri noi despre sine prin aplicarea și interpretarea unor chestionare despre scenariul de viață.

Cei care doresc să dea file de poveste mai departe sunt așteptați să aducă o carte, în stare bună și de actualitate, pentru copii cu vârste între 4 și 18 ani. Toate cărțile strânse vor fi folosite de către Asociația ALUZIVA pentru a dota biblioteci sociale în medii vulnerabile (școli din mediul rural, centre sociale pentru copii, spitale, grădinițe etc.), în proiectul “Dăruieşte o lume de basm”.

Am pornit la drum în orașe din toată țara pentru a facilita întâlnirea oamenilor cu ei, cu starea lor de bine și mai ales pentru a transmite un mesaj simplu: dacă mergi la psiholog nu înseamnă că ești nebun. Noi, psihologii voluntari ai Caravanei Terapeutice, vă așteptăm la Brașov pe 22 și 23 octombrie pentru un gând bun, o discuție cu suflet, informație despre psihologie și nu numai. Veniți cu inima deschisă și, dacă doriți, cu o carte care va fi donată bibliotecilor din țară.” – Alexandru Bușilă, fondator Asociația Enable Emotions și psihoterapeut. 

Am fost interesată de psihologie și dezvoltare personală încă din adolescență. Am avut propria călătorie de autodescoperire prin cărți, oameni, documentare, experiențe spirituale, până în punctul în care mi-am dat seama că, deși am acumulat foarte multe informații, nu știu cum să le folosesc să nu mai las traumele copilăriei să îmi afecteze viața în prezent. Așa am ajuns să cad într-o depresie cruntă și, la 32 de ani, să pășesc prima dată în cabinetul unui terapeut. Am evoluat cât n-am putut singură ani de zile și mi-am schimbat viața cum nu credeam că e posibil, după nici doi ani de terapie. De atunci, recomand psihoterapia și vorbesc despre beneficiile ei de câte ori am ocazia. Foarte mulți oameni suferă în liniște pentru că le este rușine să vorbească despre sănătatea lor mintală, așa că una dintre misiunile mele acum, prin Asociația ALUZIVA, este să promovez psihoterapia, să o demitizez și să susțin activ alte proiecte și ONG-uri de mental health din România.” – Aluziva, președinte Asociația ALUZIVA.

Context

Foarte multe persoane luptă cu cel puțin o problemă emoțională (divorț, despărțire, stimă de sine scăzută, pierderea locului de muncă, gelozie, furie, deces, imposibilitatea găsirii unui sens al vieții etc.). Conform statisticilor OMS, aproximativ 2 milioane de români suferă de depresie, fără a include cazurile care nu au fost încă diagnosticate. La nivel mondial, în 2020, depresia a fost prima cauză de incapacitate de muncă, fără să luăm în calcul ceea ce pandemia a generat în rândul oamenilor la nivel global. În aceste condiții foarte mulți români ezită să apeleze la serviciile unui psihoterapeut. Lăsând la o parte toate clișeele generate de filme, seriale și bancuri, în cabinetul unui psihoterapeut te așteaptă o întâlnire cu tine, întrucât vei trece printr-un proces de transformare pozitivă.

Despre Asociația Enable Emotions

Suntem un grup de psihologi și psihoterapeuți voluntari, din toată țara. După ce am interacționat cu peste 6.000 de oameni în ultimii cinci ani, echipa noastră vrea să facă un pas mai aproape de visul nostru: ca psihoterapia să fie accesibilă oricărui român care dorește să treacă printr-un astfel de proces transformațional.

Proiectul nostru de referință este Cortul Terapeutic, o campanie de responsabilizare și informare socială despre importanța psihoterapiei. Inițiativa a fost demarată în 2018 și de atunci am discutat cu peste 4.000 de oameni în Vama Veche, la emisiunea dedicată la Radio TANANANA sau în diverse alte evenimente din București și din țară.