Coresi devine Universul Copilăriei!
#1 iunie #andreea balan #andreea balan brasov #andreea balan coresi #astroshow #ateliere #bucurie #calatorie printre planete #cartier coresi #comunitate #concert #concursuri #copii #coresi #coresi shopping resort #creativitate #dans #distractie #evenimente #expo brickenburg #expozitii #impreuna #joaca #jocuri #lego #Ludoteca #piata cu copaci #premii #profesorul trasnit #spectacole #surprize #tiroliana #universul copilariei #ziua copilului

Universul Copilăriei înseamnă dans, joacă, să explorezi, să descoperi și să înveți lucruri noi. De ziua celor mici, Coresi devine Universul Copilăriei!

Momente de creativitate, distracție și, desigur, multe multe premii te așteaptă de 1 Iunie la locul tău preferat de joacă. Va fi o zi plină de emoții și bucurii, cu demonstrații de dans, expoziții, tiroliană, concursuri, ateliere creative și jocuri interactive pentru copii, părinți și bunici.

În plus, te vom lua cu noi într-o călătorie fascinantă printre planetele sistemului solar, apoi ne vom distra împreună la un super concert.

Hai cu noi în Universul Copilăriei, pe 1 iunie, la Coresi Shopping Resort!

Concert Andreea Bălan – între orele 17:30 – 18:15, Piața cu Copaci

Andreea Bălan, împreună cu trupa de dansatori, va cânta LIVE pe Scena Comunității din Piața cu Copaci.

AstroShow – între orele 19:30 – 21:50, parcarea Coresi

Profesorul Trăsnit se joacă de-a știința cu toți copiii de la AstroShow Coresi. Vino să îl cunoști și să te joci de-a chimia, fizica și astronomia cu cel mai simpatic profesor din țară!

Cel mai mare vânător de eclipse român, Cătălin Beldea, vine la Coresi și prezintă ultima expediție de pe insula Timor – cunoscută ca insula Misterioasă în romanele lui Jules Verne.

Vrei să afli cum se descoperă asteroizii și cometele? Hai să îl cunoști pe invitatul special AstroShow, Lucian Curelaru, descoperitor de asteroizi român!

Te-ai uitat vreodată printr-un telescop spațial? La Coresi vine chiar Hubble Space Telescope, un telescop-copie a celebrului telescop NASA, iar tu vei putea observa stele prin el!

Vom observa:

 • Planeta Venus, în fază de Prim Pătrar
 • Planeta Marte care se va afla în roiul stelar Stupul (Beehive). Este un moment foarte rar, când Marte traversează această aglomerare de stele.
 • Luna și craterele lunare plus locul de aselenizare Apollo 11

Program AstroShow:

 • 19:30 – Ne adunăm în parcare
 • 19:50-20:00 – Ora de începere
 • 20:00-20:50 – Profesorul Trăsnit revine la Coresi cu jocuri interactive de-a știința, pentru copii și părinți
 • 20:50-21:50 – Pe scenă va urma Cătălin Beldea, vânătorul de eclipse, împreună cu invitatul special Lucian Curelaru, descoperitorul brașovean de asteroizi
 • 21:50-23:30 – Ne bucurăm împreună de observații astronomice fascinante prin telescoape profesionale

Dacă nu știi unde să mergi în concediu, vino la AstroShow să afli ce înseamnă un sejur pe Venus, Saturn sau pe sateliții lui Jupiter!

Expo Brickenburg – Zilele Fanilor LEGO® – Piața cu Copaci

Asociația Brickenburg și Coresi Shopping Resort te invită să vizitezi EXPO Brickenburg – Zilele Fanilor LEGO®! Aici vei avea ocazia să descoperi lumi fabuloase, de la excursii în Parcul Jurassic sau la reședința de vară a Contelui Dracula, trecând prin zone portuare ori șantiere de construcții cu activitate intensă, de la navele Star Wars „dintr-o galaxie indepărtată” la mecanismele sofisticate ale modelelor din tema LEGO® Technic.

Vizitează Expo Brickenburg – Zilele Fanilor LEGO® în perioada 27 mai – 3 iunie, în Piața cu Copaci!

Spectacol Opera Brașov – Domnul Goe – între orele 16:30 – 17:00, Piața cu Copaci

Pornim în aventurile copilăriei alături de clasicele povești prezentate de artiștii Operei Brașov! Pe 1 iunie, ne distrăm alături de prieteni și descoperim aventurile Domnului Goe, în cadrul spectacolului pentru copii de Ioan Gârmacea, după I.L. Caragiale, susținut de la ora 16:30 în Piața cu Copaci.

Distribuția:
Dl. Goe Popescu – Mădălina Lucaciu
Mam’mare – Sonia Hazarian
Pedagogul – Lorand Cristian
Elevul Anibal Ionescu – Mugurel Oancea
Elevul Otopeanu Marinică – Matei Rada
Elevul Ciucă – Marius Tămășanu

Regia artistică: Iulian Sandu
Scenografia: Rodica Garștea
Asistent regie: Lăcrămioara Schuller
Mișcare scenică: Cristina Rotundu
Regie scenă: Cristina Roșu

Spectacolul durează 30 de minute și nu are pauză. Intrarea este liberă!

Eveniment desfășurat cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Brașov.

ISU vine la Coresi – între orele 10:00 – 18:00, parcarea Coresi

Partenerii noștri de la ISU Brașov vin în parcarea Coresi pentru a ne prezenta cele mai inedite și interactive activități. Cei mici vor putea participa la prezentarea tehnicilor de intervenție, exerciții practice demonstrative, traseu cu obstacole pentru copii și multe alte surprize, între orele 10:00 și 18:00.

Printre echipamentele pe care le vom vedea se numără: două autospeciale de apă și spumă, două echipaje SMURD, o motocicletă, o autospecială de scafandri, un câine de serviciu, o autospecială din departamentul pirotehnic, o autoscară și un UTV.

Distracție cu tiroliana – între orele 12:00 – 16:00, locul de joacă exterior

Descoperim Universul Copilăriei cu activități palpitante! Dăm drumul la super distracție și alunecăm pe tiroliană alături de prietenii noștri de la Jandarmeria Brașov! Te vei putea întâlni cu ei între orele 10:00 și 18:00, la locul de joacă exterior.

IPJ vine la Coresi – între orele 10:00 – 14:00, intrarea Piața cu Copaci

Micii polițiști în devenire intră din nou în acțiune, chiar de Ziua Copilului!

Dacă ești curios să descoperi activitățile zilnice ale polițiștilor, să testezi tot felul de echipamente speciale și să afli mai multe despre tehnicile folosite de poliție în diferite situații, vino să faci echipă cu ei, între orele 10:00 și 14:00, la intrarea în Piața cu Copaci.

Iată ce ți-au pregătit:

 • Întâlnire cu câinele de la Serviciul Criminalistic
 • Tehnici criminalistice
 • Serviciul Acțiuni Speciale cu dotare tehnică (arme, butuc, robotel, etc.)
 • Laboratorul, aparatul Trukam, etiloteste de la Serviciul Rutier
 • Acțiuni de prevenire a criminalității
 • Siguranța școlară
 • Alte surprize motorizate

Indiferent care latură a poliției te încântă, te vei putea bucura de multe activități educative și distractive!

Ateliere tematice și face painting pentru cei mici – între orele 10:00 – 16:00, Piața cu Copaci

Universul Copilăriei nu ar fi complet fără compania personajelor preferate, jocuri și ateliere creative.

De 1 Iunie, prietenii noștri de la Party Nation vin cu multe idei de joacă și distracție pentru cei mici. Pășește în lumea fantastică a copilăriei în pielea personajelor din desenele și filmele preferate, participând la sesiunile de face painting, și dezvoltă-ți creativitatea la atelierele tematice, susținute în Piața cu Copaci, între orele 10:00 și 16:00.

Spectacol de dans al școlii de muzică INK Music – între orele 14:00 – 15:30, Piața cu Copaci

Crezi că ai auzit deja sunetele tuturor instrumentelor muzicale? Suntem siguri că urmărind spectacolul susținut de elevii Școlii de Muzică INK Music, vei vedea și auzi ceva cu totul nou și neașteptat!

Vino să îi urmărești alături de cei dragi, de Ziua Copilului, începând cu ora 14:00, în Piața cu Copaci.

Spectacol al școlii de dans Vals 97 – între orele 15:30 – 16:00, Piața cu Copaci

Micii și marii dansatori de performanță de la Școala de Dans Vals 97 ne aduc încă o dată energia și cheful de mișcare!

Hai să ne bucurăm împreună de spectacolele lor de dans sportiv, să învățăm noi pași și să fredonăm melodiile cunoscute, începând cu ora 15:30, în Piața cu Copaci.