Iepurașul de Paște, prietenul copiilor, o expoziție colorată la Coresi
#arta #cartier coresi #colaj #copii #coresi #creativitate #desen #expozitie #gradinita nr 3 brasov #iepuras #paste #piata cu copaci #pictura

Creativitatea celor mici nu are limite, mai ales atunci când își pot expune lucrările într-un loc în care pot fi admirate de toată lumea!

Coresi Shopping Resort găzduiește, până în data de 2 mai 2022, expoziția concursului regional cu participare națională „Iepurașul de Paște, prietenul copiilor”, ediția a VI-a, acțiune cuprinsă în proiectul de parteneriat educațional cu același nume, inclus în Calendarul Acțiunilor Educative Județene Brașov.

Proiectul a fost inițiat de Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 Brașov, în colaborare cu Creșa Brașov și s-a desfășurat sub forma unui concurs adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani, concurs ce a oferit antepreșcolarilor și preșcolarilor oportunitatea de a participa la mai multe secțiuni, precum pictură, desen, colaj sau concurs interdisciplinar.

La acțiune au participat copii din 59 de unități, antepreșcolari din creșele brașovene și preșcolari din județele Arad, Bacău, Bihor, Brașov, Buzău, Cluj, Covasna, Giurgiu, Harghita, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea.

„Sperăm că la ediția următoare să putem organiza și spectacolul mult îndrăgit de copiii brașoveni, care a însoțit an de an deschiderea expoziției. Acest proiect, alături de altele implementate de Grădinița PP nr. 3 cu Creșa Brașov, a reușit în toată această perioadă o conectare directă și o colaborare continuă între activitățile desfășurate în creșă, respectiv grădiniță. Copiilor le place în mod natural arta, fiind fascinați să participe la orice activitate artistică. Artele oferă copiilor infinite beneficii, le permit să transmită informații, păreri proprii, cu mai multă ușurință decât o face știința. Multe dintre mișcările implicate în aceste activități sunt esențiale pentru creșterea abilităților motorii fine la copii mici. Prin implementarea an de an a proiectului, încurajăm practicarea activităților artistice de la cea mai mică vârstă și promovăm educația prin artă”, a precizat Georgiana Buta, director al Grădiniței cu program prelungit nr. 3 din Brașov, inițiator și coordonator al acestui proiect. Alături i-au fost prof. Gabriela Necula, prof. Diana Szasz (ambele inspector în învățământul preșcolar) și dr. Laura Șerban (director al Serviciului Public de Administrare Creșe Brașov), colectiv care a reușit, chiar și în condiții de pandemie, continuarea acestei activități.