Opera Brașov te invită la un concert vocal-simfonic extraordinar online!
#concert #concert vocal-simfonic #istorie #online #opera brasov #spectacol #tradiție #Unirea Principatelor Române

Duminică, 24 ianuarie 2021, de la ora 17.00, Opera Brașov transmite online, în direct, concertul vocal-simfonic extraordinar „Un cântec istoric… bătrân ca Unirea”, dedicat evenimentului care a avut loc la 24 Ianuarie 1859, Unirea Principatelor Române.

Concertul vă propune spre audiție un repertoriu cu totul nou, inedit, alcătuit din melodii tradiționale, patriotice, însă cu orchestrații și aranjamente originale, semnate de Dragoș-Mihai Cohal, care vor aduce un suflu proaspăt interpretării. Ne vom îndepărta de maniera militărească sau folclorică în care eram obișnuiți, până acum, să le ascultăm și, lucru mai puțin întâlnit, ne vom apropia de muzica de film.

Acest demers sperăm să fie pe placul tinerilor, îndeosebi, cei cărora ne dorim să le cultivăm o stare sinceră de recunoștință și mândrie față de valorile românești: eroi, personalități, cum ar fi Avram Iancu, Iancu Jianu sau Vasile Alecsandri, dar și fapte de curaj evidențiate din Primul și al Doilea Război Mondial.

Din programul concertului nu lipsesc Imnul de Stat al României „Deșteaptă-te, române”,  dar și piese ca „Treceți batalioane, române, Carpații”, „Șoim român”, „Tu, Ardeal”, „Bardul de la Mircești” de Pietro Mezetti, „Cântecul lui Ștefan cel Mare” de Vasile Alecsandri sau „Hora Unirii” de Alexandru Flechtenmacher.

Corul și Orchestra Operei Brașov sunt protagoniștii principali ai acestui concert extraordinar, cei care vă vor aduce în case spiritul și simțirea românească.

Solistă: Daniela Puiu-Surdeanu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim, iar de pregătirea muzicală a Corului Operei Brașov s-a ocupat Dragoș-Mihai Cohal. Prezentarea evenimentului va fi făcută de Lorand Cristian. Regia artistică este semnată de Valentina Mărgăraș, cea care este, totodată, și coordonatorul spectacolului. Regie scenă: Marilena Aldea.

Evenimentul va fi transmis online, în direct, atât pe pagina de Facebook a Operei Braşov, cât şi pe canalul oficial de YouTube și va putea fi vizionat gratuit.

Eveniment susţinut cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov.