Te invităm la al doilea atelier interactiv de tipărire de la Ludotecă!
#atelier de tiparire #atelier interactiv #ateliere gratuite #coresi #Cultura #intrare libera #Ludoteca #muzeul casa muresenilor #suvenir #toamna 2021

Atelierul interactiv de tipărire revine la Ludoteca din Coresi! Miercuri, 29 septembrie 2021, de la ora 14:30, te așteptăm să îți creezi propriul suvenir – o foaie tipărită la teascul – model Coresi și să descoperi informații avizate cu privire la evoluția procesului de tipărire. Tiparnița a fost realizată de Muzeul Municipal Câmpulung Muscel în cadrul programului cultural „500 de ani de la Scrisoarea lui Neacșu”.

Atelierul face parte din seria celor 24 de evenimente culturale organizate în perioada septembrie-noiembrie 2021 în cadrul proiectului „De la Diaconul Coresi la poetul Ștefan Baciu”. Proiectul cultural este implementat de către Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov în parteneriat cu Coresi Shopping Resort și Muzeul Prima Școală Românească și cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov și Consiliul Local Brașov, Cartier Coresi și Consiliul Județean Brașov.

Proiectul „De la Diaconul Coresi la poetul Ștefan Baciu” este un demers cultural care își propune să faciliteze cunoașterea istoriei limbii române scrise și tipărite și a personalităților române din domeniul literaturii și publicisticii care dau numele unor străzi din cel mai nou cartier al Brașovului, Cartier Coresi. Tematica culturală aleasă vizează și celebrarea celor 500 de ani al celui mai vechi document, scris în limba română, „Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung către judele Brașovului Hans Benkner”, document aflat în patrimoniul Serviciului Județean Brașov a Arhivelor Naționale, în Fondul Primăria orașului Brașov.

Înscrieri la ateliere pe e-mail: [email protected]

Programul complet al proiectului poate fi consultat AICI.

Program ateliere și evenimente

Te așteptăm cu drag la Ludoteca din Coresi!