Workshop interactiv de scriere creativă la Ludotecă!
#atelier interactiv #ateliere gratuite #coresi #Cultura #intrare libera #Ludoteca #muzeul casa muresenilor #scriere creativa #toamna 2021 #workshop

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov organizează joi, 30 septembrie 2021, la ora 12:30, la Ludoteca din Coresi Shopping Resort un „Workshop interactiv de scriere creativă” susținut de Roxana-Maria Cornea, muzeograf acreditat în literatură și comunicare.

În perioada septembrie-noiembrie 2021, se vor organiza 10 workshop-uri interactive de scriere creativă, în cadrul cărora beneficiarii vor fi provocați și călăuziți să-și dezvolte creativitatea prin prin intermediul poeziei, plecând de la operele lui George Bacovia, Liviu Rebreanu, Ionel Teodoreanu, Ștefan Baciu sau Nicolae Labiș.

Atelierul face parte din seria celor 24 de evenimente culturale organizate în perioada septembrie-noiembrie 2021 în cadrul proiectului „De la Diaconul Coresi la poetul Ștefan Baciu”. Proiectul cultural este implementat de către Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov în parteneriat cu Coresi Shopping Resort și Muzeul Prima Școală Românească și cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov și Consiliul Local Brașov, Cartier Coresi și Consiliul Județean Brașov.

Proiectul „De la Diaconul Coresi la poetul Ștefan Baciu” este un demers cultural care își propune să faciliteze cunoașterea istoriei limbii române scrise și tipărite și a personalităților române din domeniul literaturii și publicisticii care dau numele unor străzi din cel mai nou cartier al Brașovului, Cartier Coresi. Tematica culturală aleasă vizează și celebrarea celor 500 de ani al celui mai vechi document, scris în limba română, „Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung către judele Brașovului Hans Benkner”, document aflat în patrimoniul Serviciului Județean Brașov a Arhivelor Naționale, în Fondul Primăria orașului Brașov.

Participarea este liberă, în limita locurilor disponibile, prin înscriere la adresa de e-mail: [email protected]

Programul complet al proiectului poate fi consultat AICI.

Program ateliere și evenimente

Te așteptăm cu drag la Ludoteca din Coresi!