Anii ‘80, un deceniu grozav pentru muzică!

Anii ‘80  ne-au oferit multă, multă muzică pop și rock proaspătă, un sound inovativ, mai ales radio-friendly. A fost un deceniu senzațional pentru hip-hop, rap, dar și pentru muzica dance. O perioadă cu multe „experimente” muzicale, jumătate eșuate, dar jumătate excepționale!

Pregătește-te pentru un strop de nostalgie online cu Radio Coresi 80 – All About The ‘80s!

 

Muzică bună în căști sau difuzoare, sunete retro și un strop de nostalgie te așteaptă la Radio Coresi 80’s! În fiecare final de săptămână ne vom aminti de unul dintre cei mai cunoscuți artiști sau trupe din perioada colorată a anilor ’80, și vom dedica zilele de sâmbătă și duminică celor mai cunoscute hit-uri ale acestora.

Începem seria weekend-urilor tematice cu una dintre cele mai iubite și apreciate trupe ale anilor ’80 – Queen.

Deși a fost înființătă în anii ’70, trupa britanică a fost la fel de activă și inovativă și în anii ’80, lansând 6 albume de studio în acestă perioadă, dintre care amintim: The Game (1980), A Kind Of Magic (1986) și The Miracle (1989).

Ca și stil muzical, evoluția trupei a fost asociată cu foarte multe genuri – rock progresiv, hard rock, pop rock, opera, gospel dar și dance/disco sau folk și rock ‘n’ roll. În anii ’80 crește semnificativ utilizarea înregistrărilor digitale prin folosirea sintetizatoarelor, iar trupa Queen nu stă departe de acest instrument digital.

Radio Coresi ’80 îți oferă un weekend de colecție și îți aduce cele mai cunoscute hituri ale trupei Queen, pe 7 și 8 mai.

Ascultă-ne online pe: https://coresibrasov.ro/radio-80

 

Ianuarie 2022 – Ascultă cele mai tari 1.000 de hituri din anii 80 la Radio Coresi 80 

Anii 1980 marchează apariția muzicii electronice și new wave, cunoscut și sub numele de modern rock. Stilul disco era deja demodat încă din primii ani ai deceniului. Genurile precum post-disco, Italo disco, Eurodisco și dance-pop au devenit mai populare. În această perioadă, muzica rock se bucură de un public tot mai larg.

Soft rock, glam metal, thrash metal, shred guitar, caracterizată prin distorsiuni puternice, devin foarte populare, astfel încât la sfârșitul anilor 1980, glam metal este deja cel mai mare și cel mai de succes gen de muzică din întreaga lume.

În anii 1980 crește semnificativ utilizarea înregistrărilor digitale prin folosirea sintetizatoarelor. Apare stilul synth-pop, dar și primele genuri electronice care utilizează instrumente netradiționale. Tot în acest deceniu au apărut câteva genuri electronice majore, inclusiv electro, techno, house, freestyle și Eurodance, care s-au dezvoltat apoi în anii 1990 și nu numai.

În anii ‘80 , genurile R&B, hip hop și urban au devenit obișnuite, în special în zonele metropolitane. Rap-ul a avut un succes deosebit în ultima parte a deceniului, odată cu apariția epocii de aur a hip-hop-ului. 

Aceste genuri urbane – în special rap și hip hop – și-au continuat creșterea în popularitate în anii 1990 și 2000.

Top artists of the ’80: Michael Jackson, Madonna, Whitney Houston, Bobby Brown, Janet Jackson, George Michael, Prince, Queen, Modern Talking, Cyndi Lauper și The Police.