Atelier de Prietenie – Asociația Kastel

Proiectul are în vedere crearea de ateliere cu scopul de a integra copii refugiați ucraineni și de a deschide noi oportunități de comunicare și relaționare cu copii din Cartier Coresi. Atelierele vor onsta în realizarea de figurine din ipsos, turnate în matrițe imprimate 3D.

Se vor crea 3 standuri: la primul stand, copii vor vedea cum funcționează o imprimantă 3D și procesul de creare a matrițelor, la al doilea stand, copii vor avea deja pregătite matrițe printate în care vor turna ipsos pregătit de ei sub supravegherea voluntarilor, iar la cel de al treilea stand, copii vor decora figurinele din ipsos pregătite în prealabil, astfel ei vor putea parcurge tot procesul de creație(de la realizarea matriței până la decorul figurinei) fără a trebui să existe timpi morți, cum ar fi uscarea ipsosului sau timpul de printare.

Atelierul se va desfășura bilunar într-un spațiu din blocul Waters, situat în Coresi Business Campus, unde desfășurăm zilnic activități cu zeci de copii ucraineni, ori în centrul Kastel Youth Hub.