City Orienteering in Coresi – CS Babarunca

City Orienteering în Coresi: 16-17 și 23-24 septembrie

Proiectul se încadrează în categoria ”Sport- promovarea unor sporturi noi, competiții /concursuri/ clase sportive”.

Orientarea este un sport care constă în parcurgerea unui traseu înainte stablit, marcat pe o hartă 2D, într-un timp cât mai rapid. Sport al pădurii la origine, predat ca materie școlară obigatorie în țările nordice sau opțională în Spania, Germania, Franța, etc., Orientarea a cucerit în ultimii ani și orașul, sub diferitele ei forme: City Race, Sprint Urban și Maze-O(Labirint).

Orientarea este un răspuns provocator, dar și distractiv, la stilul sedentar de viață la care ne predispune orașul. Mulți numesc Orientarea ”șah în alergare”, tocmai pentru că presupune putere de concentrare în ”citirea” unei hărți 2D și transpunerea ei în realitatea 3D din jurul tău, totul în plină alergare. Prin Maze-O și MicroOrientare aduce o nouă dimensiune, aceea de ați dezvolta abilitățile de gândire rapidă prin citirea unei hărți și prin rezolvarea unor provocări, care te solicită și mental și fizic în același timp.

Proiectul își propune pe durata a 4 zile de concurs de Orientare însoțite de câte un atelier de MicroOrientare, desfășurate în 2 weekend-uri(sâmbăta și duminica). Concret este vorba de 4 etape de concurs, 2 de Sprint Urban în cartierul Coresi Avangarden până la parcul Tractorul (inclusiv) și 2 de Maze-Orienteering (amplasare în cartierul Coresi sau în parcarea Coresi Shopping Resort).

Etapele se vor premia si individual, dar și cumulat, pe diferite categorii în funcție de dificultatea traseului. Fiecare etapă va avea câte un atelier de MicroOrientare, cu mai multe trasee de dificultăți diferite. La toate probele vor putea participa persoane de orice vârstă, de la 3 la 90 de ani. De asemenea asteptăm peste 300 de persoane/zi la concurs.

Sprint în cartierul Coresi presupune realizarea cartografierii cartierului și parcurgerea pe harta 2D rezultată a unui traseu impus de Orientare (vor fi 4 trasee de dificultăți diferite – Family, 12-14 ani, Galben, Roșu și Negru) într-un timp cât mai rapid.

Maze-Orienteering presupune realizarea unui labirint de Orientare, cu patru trasee impuse pt concurs, dar și cu alte trasee în afara concursului.