Dacă ȘTII mediul ne va ocroti – Asociația pentru Știință, Tehnologie și Interprinzători Inovativi

Proiectul este dezvoltat ca urmare a conștientizării unei nevoi de educare a tinerelor generații cu privire la impactul actualului comportament al oamenilor asupra mediului înconjurător, cât și de a prezenta metode prin care putem combate un astfel de comportament dăunător față de mediu. Considerăm faptul că o educație centrată pe importanța cunoașterii unor astfel de noțiuni de la o vârstă fragedă vor avea un impact major asupra comunității locale. Pentru a capta atenția beneficiarilor direcți, se recurge la metode de educație prin joacă, cât și la stimularea absorbției informației prin angrenarea participanților la un concurs cu premii.

Scopul proiectului: de a angrena copiii și tinerii din comunitatea locală pentru a dobândi sau îmbunătăți noi cunoștințe referitoare la metode de protecția mediului, conștientizarea impactului negativ al actualului comportament uman din comunitatea locală asupra mediului, cât și de a prezenta metode prin care se pot combate astfel de comportamente dăunătoare. Cele enumerate se doresc a fi prezentate în cadrul celor 48 sesiuni de workshop-uri ce se vor desfășura fizic într-un spațiu oferit de organizatorul concursului de granturi.

Cele 48 de sesiuni se impart în 4 categorii: aplicații de robotică care sunt soluții pentru protejarea mediului (12 sesiuni), a doua șansă – pictură pe haine (12 sesiuni – pentru a reda o viață nouă unor haine vechi), a doua șansă – decorațiuni, machete și jucării (12 sesiuni – obiecte realizate din materiale reciclate) și 12 sesiuni de informare prin colorat și fișe interactive.

Primele 3 categorii enumerate anterior fac subiectul unui concurs cu premii (premiul 1 – 200 lei, premiul 2 – 150 lei, premiul 3 – 100 lei), împărțite pe 3 categorii de vârstă – 6-9 ani, 10-13 ani, 14-18 ani = 27 premii.

Juriu – 50% like-uri poza + 50% juriu (Asociatia STII & organizator concurs granturi)

Beneficiari direcți: minim 150 copii și tineri participanți la activități, dintre care 27 sunt premiați/Beneficiari indirecți: se consideră un număr egal cu al beneficiarilor direcți – adulții care sunt considerați îndrumătorii copiilor Indicatori SMART: număr participanți proiect – min 150, premianți – 27, traineri – 4.

Activități propuse și perioada: -2 iunie – 30 iunie – promovare eveniment (se va realiza până la finalul evenimentului), achiziții materiale educaționale (rechizite)/- 1 iulie – 16 octombrie – 3 workshop-uri / săptămână – 17 octombrie – 21 octombrie – încărcare proiecte participanți pe pag de Facebook – 22 octombrie – 29 octombrie – vot – 29 – 31 octombire – analiză & stabilire câștigători – 1 noiembrie – anunțare câștigători/- 2-25 noiembrie – raportare narativă