ÎN CURÂND, LA BRAȘOV, PRIMUL CARTIER HUB

Conceptul Cartier hub dezvoltat de Ceetrus România, este susținut la Brașov de Kasper Development și implementat de Learnex. Pornind de la aceste considerente susținem activitatea Learnex de a dezvolta un hub educațional și comunitar pentru locuitorii Cartierului Coresi și, bineînţeles, pentru toți brașovenii din oraş şi din orice tip de comunitate.
     Activitatea Cartier hub Learnex are atât o dimensiune adresată comunității locale, cât și una antreprenorială menită să susțină activitățile comunitare.

Noul Cartier hub din Cartier Coresi este un spațiu de cursuri, evenimente educaționale și de antreprenoriat pentru comunitatea din cartier, dar și locul care își propune să satisfacă dorința și curiozitatea de nou, prin știință, tehnologie și creativitate.

  În Cartier Hub Coresi cei interesați pot participa la cursuri și evenimente, își pot aduce copiii la atelierele dedicate sau se pot juca inteligent alături de întreaga familie. Totodată, spațiul este dedicat și întâlnirilor cu oamenii din cartier, oferind astfel o nouă dimensiune comunității și intereselor comunității.

     Pentru adolescenți, programul dezvoltat prin intermediul Learnex în Cartier Hub cuprinde ateliere de dezvoltare personală și jocuri de grup, în spațiile special amenajate pentru fiecare dintre aceste activități. Scopul Cartier hub este de a crea proiecte care să îi inspire pe copii și pe tineri astfel încât să-şi prefigureze viitorul profesional, ca oameni de știință, constructori, ingineri sau artiști. Pentru că este un spațiu dedicat comunității, îi încurajăm pe toți cei interesați să acceseze resursele hub-ului, dar, în egală măsură, să contribuie cu know-how și cu ce pot oferi mai departe comunității: informații, idei, resurse, timp, consiliere. Orice persoană care vine cu intenții bune și energie pozitivă, este bine primită. Astfel, acest hub devine un spațiu de învățare reciprocă și colectivă, în care participanții împărtășesc și primesc informații din diverse domenii.
De ce ne dorim acest lucru? Pentru că ne dorim să transformăm cartierul într-o comunitate și pentru ca vrem să punem aici bazele unui spațiu public în care să ne adunăm, să ne cunoaștem, să interacționăm, să ieșim din online și din capcanele lui și să redevenim umani, empatici și pro activi.

    Cartier hub Learnex este un spațiu colorat și confortabil dedicat activităților educative și recreative, locul unde proiectele și ideile prind viață datorită accesului la idei, resurse, perspective, oameni, cărți, ateliere și evenimente.

• Trăim diferit, dar împreună.
• Învățăm diferit, dar împreună.
• Ne distrăm diferit, dar împreună.

Activități educaționale și creative, știință și robotică:

o After School
o Curs de robotică și programare mindstorm EV3®, cu materiale LEGO Education
o Curs de robotică WEDO®, cu materiale LEGO Education
o Curs de programare cod
o Curs de programare Arduino
o Curs de imprimare 3D
o Science Club – Proiect Experimentarium – susținut și finanțat de Fondul Științescu Brașov
o Curs de dezvoltare personală: tehnici NLP, joc de rol, metafore și povești terapeutice
o Curs de autocunoaștere prin Art Terapie în colaborare cu Asociația Rază de Speranță
o Curs de inițiere în jurnalism și media, pentru copii și tineri curioși
o Curs de Engleză interactivă
o Curs Smile to your future! Antreprenoriat pentru învățământul primar, gimnazial și liceal
o Atelierul Micul Creator, în colaborare cu Asociația Rază de Speranță
o Atelier de creativitate artistică și culinară Happy Dino
o Ateliere creative (dans, pictură, modelaj în lut) și Jocuri de exprimare senzorial – emoțională

Activitătile sunt specifice copiilor cu vârsta între 6 – 12 ani și 12 – 16 ani

Mai multe informații despre calendarul de evenimente sunt disponibile pe Facebook Cartier Hub Coresi

Întâlnirile de la hub
o Cafeneaua părinților
o Seara de lectură pentru copii și părinți
o Science Party

Întâlnirile comunității antreprenorilor
o Conectare & colaborare între antreprenori (mentorat, consultanță)

Facilități Cartier Hub
o 10% reducere la toate activitățile hub-ului, pentru locuitorii Cartier Coresi
o high speed wi-fi
o touchscreen
o sală de programare
o sală de studiu (after school)
o sală întâlniri/evenimente
o echipamente robotică/lego
o echipamente programare
o ludotecă
o spațiu de joacă în weekend
o chicinetă utilată

Primul Cartier Hub din Brașov, va fi inaugurat în data de 24 octombrie 2019. În primele zile de la deschiderea vor fi organizat mai multe ateliere tematice creative pentru copii cu vârste coprinse între 3 și 18 ani.

Localizare:
Ne găsești la Blocul 6B “Euforia” – demisol, str. Zaharia Stancu, Cartier Coresi.
Contact:
Echipa Cartier hub Learnex
Tel: 0722 250 904
E-mail: [email protected]

Cartier Hub by CEETRUS în România
Ideea proiectului Cartier Hub s-a născut acum câţiva ani, atunci când noi, cei de la Ceetrus România, am înţeles că misiunea noastră ca dezvoltatori imobiliari nu este atât de mult să construim metri pătraţi, ci mai ales să creăm legături între oameni, construind astfel un viitor mai bun pentru noi toți. Ne-am propus astfel să transformăm metrii pătrați în spatii dedicate comunității ce vin în întâmpinarea nevoilor oamenilor, cartierelor și orașelor. Cartier Hub este un proiect conceput pentru educație, creativitate, socializare, dezvoltare, colaborare și antreprenoriat.
Cartier hub și-a deschis pentru prima oară porțile la București, în Drumul Taberelor, ca primul hub comunitar din România deschis într-un centru comercial.
Cei de la NOD Makerspace s-au alăturat proiectului încă de la lansare, fiind implicați în operarea acestuia datorită experienței pe care o au în desfășurarea unor activități cu impact pozitiv asupra comunităților.
Locuitorii din Drumul Taberei pot beneficia astfel gratuit sau la prețuri modice de săli de evenimente, spații pentru co-working, cursuri, întâlniri și relaxare.