POVESTEA OAT BOX

Povestea Oat Box a început în urmă cu câteva săptămâni la Coresi, din pasiunea lui Claudiu Tigaroi pentru mâncarea sănătoasă și din dorința de a educa oamenii în materie de alimentație. Am vrut să aflăm mai multe despre el și despre afacerea lui, așa că am stat de vorbă cu el.

“Hello! Eu sunt Claudiu Tigaroi. M-am născut și am crescut aici, în Brașov. Am fost pasionat de mic de calculatoare și la 16 ani am început să fac aplicații mobile și design grafic pentru Apple. Am dezvoltat câteva aplicații care au avut succes în special în Statele Unite, având în total aproape 1 milion de descărcări. In 2016 am plecat în America cu un program pentru studenți, loc care mi-a schimbat complet viziunea despre viață și despre oameni. Am văzut o cultură diferită de a noastră, un stil de viață care nu se rezumă doar la a trăi de la salariu la salariu și o mentalitate colectivă, care se îndrepta spre a avea mai mult grijă de interiorul tău, decât spre felul în care te îmbraci, cu cine umbli sau ce bunuri posezi. La întoarcere am început să călătoresc, am fost în peste 25 de țări europene pentru a descoperi cum sunt oamenii acolo față de aici și față de Statele Unite. Diferențele sunt enorme, vestul Europei având un trai mai bun nu datorită salariului mai mare, ci datorită gestionării acestuia în mod diferit. Oamenii de acolo pun alimentația și sportul în fața unei mașini scumpe sau a unor haine de firmă și au activități care le păstrează creierul antrenat toată viața, cântă la instrumente muzicale și pictează indiferent de vârstă, iar asta îi face fericiți. 
Consider că orice vârstă ai avea, e important să încerci să faci și altceva, să îți pui în față un zid și să te cațeri pe el, indiferent de cât de scurte ai mâinile. Așa a apărut Oat Box, din dorința de a face ceva total diferit de domeniul în care activam, din dorința de a contribui la educarea oamenilor în materie de alimentație și din dorința de a aduce un produs sănătos și accesibil oricărei persoane.

Mi-am petrecut ultimele luni, încercând să transform un vis în realitate. Am început cu grafica, partea la care mă pricepeam cel mai bine, am continuat cu rețetele, fierbând zeci de litri de lapte cu ovăz pentru a obține gustul perfect, am dat peste birocrația din România care, deși nu este ușor de învins, cu puțină răbdare, oricine o poate scoate la capăt, și am pus bazele unui preparat sănătos, pregătit într-una dintre insulele din Coresi Shopping Resort. 

Oat Box a devenit astfel primul restaurant de profil din România care prepară și vinde mâncare caldă bazată pe ovăz fiert în lapte sau în apă, peste care sunt adăugate diferite topping-uri: nuci, semințe, alune de pădure, fructe deshidratate, fructe proaspete și ciocolată belgiană.”

Oat Box s-a deschis în această lună în zona food court din Coresi și te așteaptă cu preparate calde din ovăz bio în combinație cu peste 30 de sortimente la alegere. Noi le-am încercat și sunt absolut delicioase! Hai și tu la degustare!