Piesa verii, “Endless Summer”, semnat Alan Walker x Zak Abel, se aude la Radio Coresi!

Artistul norvegian multi-premiat cu platină se întoarce cu noul său single – “Endless Summer”, în colaborare cu artistul și compozitorul britanic Zak Abel, chiar în momentul în care cel mai fierbinte sezon al anului își intră în plină desfășurare. Această melodie Dance-Pop, euforică, surprinde perfect atmosfera fără griji și fericită de vară, exact cum îi spune și titlul. Piesa începe cu sound-uri organice, apoi trece într-un refren eufonic, compus dintr-o linie de bas ritmată și o percuție subtilă, completate de mesajul pozitiv și plin de speranță din refren.

Abel este unul dintre cei mai importanți vocaliști de muzică electronică dance în acest moment, cu hituri precum “Freedom” cu Kygo (202 de milioane de stream-uri), “Ten More Days” cu Avicii (92 de milioane), “Bad” cu Don Diablo (93 de milioane), “The Power” cu Duke Dumont (54 de milioane) și multe altele. “Endless Summer” este o altă bijuterie de adăugat la această listă, urmând single-ul lui Walker “Dreamer” din acest an, precum și cel mai recent “Hero”, în colaborare cu Sasha Alex Sloan. Pe de altă parte, Zak Abel se află acum în pragul unui moment special, deoarece noul său album mult așteptat – “Love Over Fear”, va fi lansat pe 25 august, sub egida BMG. În acest timp, “Endless Summer” a primit deja peste 1,5 milioane de reacții organice pe platformele de socializare, înainte de lansarea oficială, ceea ce oferă siguranța că piesa se va auzi în toate momentele memorabile alături de prieteni și familie, în această vară.

“Ca majoritatea oamenilor, mereu aștept cu nerăbdare perioada verii. Este cel mai entuziasmant și fericit sezon, și este cea mai bună perioadă pentru momente pline de bucurie alături de familie și prieteni, în timp ce sunt în turneu. Aceste momente luminoase m-au inspirat să creez o melodie care să surprindă atmosfera vibrantă, transformând-o într-un colaj sonor etern de vară, iar talentul lui Zak Abel a adus-o la viață într-un mod unic.” – Alan Walker

“Aceasta ar putea fi cea mai euforică piesă la care am participat vreodată. Colaborarea cu Alan pentru <<Endless Summer>> a fost o experiență minunată, iar asta mă face să am chef să sar în sus și să zâmbesc, și sunt sigur că oamenii vor reacționa la fel ca mine atunci când ascultă piesa noastră.” – Zak Abel

Alan Walker

Livrând constant ritmuri palpitante și piese hipnotice, producătorul și DJ-ul norvegian Alan Walker, în vârstă de 25 de ani, este cu siguranță o forță de luat în seamă. Cu peste 115 milioane de urmăritori pe platformele sociale, 8,7 miliarde de vizualizări pe YouTube și peste 50 de miliarde de stream-uri audio și video, tânărul artist din Bergen, Norvegia, este departe de a se opri curând din cucerirea industriei. Alan Walker a debutat în industria muzicală la sfârșitul anului 2015, cu hitul său de debut “Faded”, care a adunat peste 1,7 miliarde de stream-uri pe Spotify și impresionantele 3,4 miliarde de vizualizări pe YouTube. Fiind al 19-lea cel mai vizionat videoclip muzical de pe YouTube, această piesă i-a adus o nominalizare la premiile BRIT pentru Song of the Year, precum și o victorie la premiile Grammy norvegiene în aceeași categorie. După ce și-a construit o comunitate masivă și a lansat o serie de single-uri de succes precum “Alone” și “Darkside”, colaborând cu artiști precum Ava Max, Noah Cyrus, Sia, Bruno Mars și Coldplay, albumul său de debut, “Different World”, a fost lansat la sfârșitul anului 2018 și se apropie acum de 5 miliarde de stream-uri numai pe Spotify. Cu un palmares impecabil, Alan a susținut peste 700 de concerte, inclusiv la festivaluri precum Coachella și Tomorrowland. În plus, turneele sale mondiale, Aviation Tour și Walkerverse Tour, care este în desfășurare, au fost sold-out. În 2022, Alan a lansat al treilea album al său, “Walkerverse Pt. I & II”.

Zak Abel

Zak Abel este un cântăreț și compozitor britanic, care s-a remarcat pentru prima dată după ce a fost invitat să susțină vocal hitul în top 20 UK al lui Gorgon City, “Unmissable”. Compunând propriile sale piese încă de la vârsta de 14 ani și încărcând videoclipuri cu munca sa pe YouTube, el a semnat un contract discografic în 2014 și l-a întâlnit pe influentul producător de muzică, Joker. Zak și Joker au lansat un EP cu patru piese în 2015, urmat la scurt timp de proiectul solo al lui Zak, “One Hand On The Future”, în care a colaborat cu Tom Misch la piesa “Beautiful Escape” și cu Kaytranada la “Say Sumthin”. Prin aceste colaborări timpurii, Zak s-a simțit încurajat ca și compozitor, pregătindu-l perfect pentru lansarea albumului său de debut din 2017, “Only When We’re Naked”. Acest corpus de lucrări l-a determinat să se îndrepte către sferele muzicii pop pentru prima dată, crescându-i semnificativ popularitatea ca și compozitor – fiind solicitat să compună hituri pentru artiști precum Kygo, Avicii, R3HAB & ZAYN și Paloma Faith & John Legend. Acum semnat la BMG, muzica sa combină voci pline de suflet cu genurile R&B și pop. Lansarea sa din 2021, “Be Kind”, a intrat în clasamentele de difuzare radio în diferite țări europene și în Top 30 Hot AC în SUA, reprezentând direcția definitorie pentru cel de-al doilea album viitor. În afară de muzică, Zak este ambasador al organizației de caritate pentru sănătatea mentală CALM și vorbește deschis despre problemele legate de acest subiect, canalizând și teme legate de identitate și lupta mentală în versurile sale. 2023 este deja unul de succes pentru artist, acesta performând chiar și la Încoronarea Regelui și lansând o serie de single-uri impecabile. Cu una dintre cele mai impresionante voci masculine britanice ale generației sale, muzica sa emană o atmosferă instinctiv plină de suflet și funky, în același timp.