Regulament utilizare Card Coresi

1. CONDITII GENERALE

Acesti termeni si conditii se aplica oricarui posesor al unui card electronic cadou (in continuare denumit Coresi GIFT CARD, Card sau Cardul). Prin achizitionarea si utilizarea Coresi GIFT CARD confirmati acordul dumneavoastra cu privire la respectarea acestor termeni si conditii.

 

Coresi GIFT CARD este emis in LEI (RON), este reincarcabil si poate fi utilizat doar in magazinele partenere Coresi Shopping Resort (in continuare denumite impreuna Centrul Comercial). Lista magazinelor partenere care accepta Cardul poate fi consultata urmarind site-ul www.coresibrasov.ro sau la Biroul Info Point amplasat in Centrul Comercial.

 

Coresi GIFT CARD nu este supus prevederilor Legii nr. 210/2019 privind activitatea de emitere de moneda electronica si nici Legii nr. 209/2019 privind serviciile de plată și pentru modificarea unor acte normative.

 

La momentul achizitiei veti primi un exemplar din Regulamentul de utilizare Coresi GIFT CARD, dar in cazul pierderii Regulamentului puteti solicita o copie a acestor termeni si conditii la Biroul Info Point amplasat in Centrul Comercial sau urmarind site-ul www.coresibrasov.ro.

 

2. DEFINITII

 

In cuprinsul acestor termeni si conditii, urmatorii termeni si expresii au intelesul mentionat mai jos:

ATM – inseamna automat bancar sau bancomat;

Coresi GIFT CARD – inseamna cardul dumneavoastra (incluzand orice inlocuire de card) achizitionat de la punctele de vanzare

Terminal Android – terminal amplasat la comercianti conectat la date mobile si care permite efectuarea in timp real a autorizarii, inregistrarii si transferului de bani direct de pe cardul cumparatorului in contul vanzatorului.

RETEA LIMITATA – inseamna utilizarea Cardului doar in magazinele partenere Coresi Shopping Resort. COMERCIANT – un vanzator sau alt tip de furnizor de bunuri si/sau servicii situat in Coresi Shopping Resort, care accepta plata prin intermediul Cardului, astfel cum este detaliat in Anexa nr. 1 a prezentului Regulament;

VERIFICAREA IDENTITATII – inseamna verificarea datelor de identificare ale cumparatorului (numele, prenumele) asa cum acesta le declara, cu documentele de identitate emise de autoritatile competente; DUMNEAVOASTRA – inseamna persoana fizica sau juridica ce a achizitionat Cardul sau persoana fizica ce a

primit Cardul si care este autorizata sa foloseasca Cardul conform acestor termeni si conditii;

NUMARUL CARDULUI: este numarul emis automat de aplicatia – NFC reader;

VANZARE OFFLINE – inseamna vanzarea prin birourile de informatii din Centrul Comercial

PERSOANA EXPUSA PUBLIC – persoanele prevazute de art. 3 din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative;

CUNOASTEREA CLIENTELEI – masurile specifice de cunoastere a clientelei prevazute de legislatia in vigoare.

 

3. CARACTERISTICI CARD

 1. Cardul este emis folosind tehnologia EMV, fara cod PIN
 2. Moneda cardului este LEI (RON)
 3. Durata de valabilitate a Cardului este de 12 luni, calculate de la data alimentării acestuia. Data încărcării este menționată pe ștampila aplicată pe plicul ce însoțește Cardul.
 4. Eliberarea cardului Coresi Gift Card se face cu titlu gratuit la data primei alimentari, cu conditia indeplinirii de catre client a urmatoarelor:
  • clientul sa aiba mai mult de 18 ani;
  • sa prezinte la centrele InfoPoint din Coresi un act de identitate valabil (carte de identitate/buletin, in cazul cetatenilor romani, sau pasaport, in cazul cetatenilor straini) care va fi verificat de catre operatorul de la casa, pentru a constata daca clientul este major; daca se constata ca acesta este major, i se vor colecta urmatoarele date: numele, prenumele, data nasterii, adresa de domiciliu, numarul telefonului mobil si  adresa de e-mail.
  • sa semneze ca a luat la cunostinta de prevederile prezentului regulament si ca este de acord cu acestea.

 

 1. Cardul poate fi achizitionat, prin depunere de numerar sau plata cu cardul, la centrele InfoPoint din Coresi, in limita sumelor mentionate mai jos:
  • Suma minima la incarcare, pe card, este de 50 RON
  • Suma maxima incarcata pe card, în perioada de valabilitate a acestuia, este de 2500 EUR (echivalent in RON, la cursul BNR din ziua incarcarii cardului)
 2. Cardul poate fi alimentat o singură dată în perioada de valabilitate. In cazul in care perioada de valabilitate a unei alimentari expira si suma nu este utilizata, respectiva suma alimentata nu va mai putea fi cheltuita si este considerata pierduta. Nu sunteti indreptatit la rambursarea sumelor dupa data expirarii acestora.
 3. Costuri aferente utilizarii cardului. Tranzactiile si operatiunile efectuate cu Coresi Gift Card nu sunt comisionate.
 4. Limite pentru cumparaturi – nu exista o limita de cheltuieli.
 5. Sumele incarcate pe card nu pot fi schimbate in numerar.

 

 

4. TRANZACTII ACCEPTATE LA TERMINALELE ANDROID SITUATE LA INFOPOINT SI LA COMERCIANTI a) Alimentarea cardului

Alimentarea cardului se face la terminalul Android de la centrele InfoPoint din Coresi Shopping Resort, folosind cardul fizic. In acest sens, cumparatorul se obliga sa completeze formularul de achizitie conform instructiunilor mentionate expres si sa specifice daca intentioneaza sa instraineze Cardul catre terte persoane, precum si daca este persoana expusa public. Incarcarea se va face folosind sume standard, multiplu de 50 de lei.

 

Activarea cardului

Activarea Cardului se va face imediat in situatia in care cumparatorul este si utilizatorul (beneficiarul) fondurilor in caz contrar, activarea cardului se va face de catre beneficiarul final. 

Coresi Shopping Resort nu este raspunzatoare in cazul in care activarea cardului va fi facuta de cumparator ca urmare a declararii acestuia prin semnarea formularului de achizitie ca este si utilizatorul (beneficiarul) sumelor incarcate pe card si ulterior acesta transfera cardul activat catre beneficiarul final fara a daposibilitatea beneficiarului final sa fie inregistrat in baza noastra de date.

 

Dupa activare, fondurile vor fi disponibile instantaneu pe Card pentru utilizare, timp de 12 luni de la data incarcarii.

 

b) Cumparaturi cu cardul

Coresi Gift Card poate fi utilizat de catre cumparatorul Cardului sau poate fi transmis catre alta persoana sub forma de cadou. Primind un Card, noul posesor se obliga sa respecte acesti termeni si conditii. Cardul poate fi folosit la achizitia de bunuri si servicii de la magazinele partenere din Coresi Shopping Resort. Valoarea cumparaturii poate să fie mai mica, egala sau mai mare decat suma disponibila pe card. In cazul in care valoarea cumparaturii este mai mica decat disponibilul de pe card, nu se primeste rest in numerar, suma ramasa in urma cumparaturii va fi in continuare disponibila pe card, pentru achizitii ulterioare, conform valabilitatii (re)incarcarilor. În cazul în care valoarea cumparaturii este mai mare decât suma disponibila pe card, se poate achita diferenţa cu orice altă formă de plată acceptata de comerciant (numerar si/sau card bancar).

 

Coresi Gift Card nu este un card sustinut de un cont bancar si nu este in niciun fel legat de un cont bancar. De asemenea, nu este un card de garantie sau card de credit. Nu veti incasa dobanda pentru sumele de bani incarcate pe acest Card.

 

Nu veti putea utiliza Cardul pentru:

 • tranzactii in afara Retelei limitate definite in prezentul Regulament;
 • plati preautorizate si plati recurente;
 • cumparaturi efectuate online si jocuri online, chiar pe site-urile unor magazine care se gasesc in Centrul Comercial.
 • tranzactii implicand numerar, de exemplu retrageri de numerar, retrageri de la banca (chiar daca banca sau ATM-ul este situat in Centrul Comercial), mandat postal, cec de calatorii,servicii de schimb valutar sau la birouri de schimb valutar, sau servicii de telecomunicatii (incluzand telefonie, internet sau TV) sau utilitati, sau servicii de parcare, sau achizitii de asigurari, sau achizitii de servicii turistice (inclusiv vacante), achizitii de produse de tutungerie, achizitii de servicii de curierat, achizitii de cartele telefonice preplatite / reincarcari de cartele telefonice, achizitii de produse din farmacii, din casino, din sali de bowling si alte locatii de jocuri – lista produselor interzise a fi achizitionate cu Cardul poate fi oricand modificata de Coresi Shopping Resort ;

➢ orice scop ilegal.

 

Cardul dumneavoastra nu va putea fi utilizat in cazurile in care comerciantul este in imposibilitate de a obtine, online, autorizarea ca exista suficiente fonduri disponibile pentru efectuarea tranzactiei.

Putem opri, suspenda sau impiedica utilizarea Cardului, pe motive temeinice legate de:

 • securitatea Cardului dumneavoastra, a numarului Cardului, si
 • suspiciuni de utilizarea neautorizata sau frauduloasa a Cardului dumneavoastra. Va vom informa, daca este posibil, anterior luarii oricarei masuri de oprire, suspendare sau impiedicare, despre intentia si motivele noastre. Daca nu va putem informa anterior luarii masurii, va vom informa imediat dupa luarea masurii. Cerinta informarii dumneavoastra nu se aplica in cazurile in care masurile de securitate pot fi compromise sau este ilegal sa va informam.

Nu suntem raspunzatori pentru calitatea, securitatea, legalitatea sau orice alt aspect al bunurilor si serviciilor achizitionate cu Cardul. Nu suntem responsabili in cazul refuzului unui comerciant de a accepta plata cu Cardul.

Conform acestor termeni si conditii, nu vom pune in vanzare Coresi Gift Card catre persoane cu varsta sub 18 ani. Nu suntem raspunzatori in cazul in care Cardul este utilizat de persoane cu varsta sub 18 ani.

 

 1. c) Tranzactii

Sunteti de acord ca orice utilizare a Cardului dumneavoastra, a numarului de Card, inseamna autorizarea si consimtamantul dumneavoastra fata de o tranzactie. Suntem indreptatiti sa consideram ca o tranzactie a fost autorizata de dumneavoastra cand banda magnetica a Cardului a fost trecuta de comerciant prin cititorul aparatului Android, cand exista o chitanta semnata de dumneavoastra sau cand informatii relevante care permit procesarea tranzactiei ii sunt furnizate comerciantului

Dupa ce a fost transmisa catre procesatorul de plati in urma consimtamantului dumneavoastra, o tranzactie nu mai poate fi oprita sau reversata. Transmiterea catre procesatorul de plati se realizeaza in urmatoarea zi bancara lucratoare efectuarii tranzactiei.

O tranzactie poate fi respinsa din cauze de forta majora sau probleme tehnice.

 

 1. d) Tranzactii in moneda straina.

Coresi Gift Card poate fi folosit doar in cadrul retelei descrise in prezentul Regulament si doar in LEI

 

 1. e) Rambursare:

Cumparatorii sau beneficiarii Cardului nu pot solicita rambursarea vreunei sume aflate in soldul Cardului. Soldul cardului nu poate fi transferat pe un alt card si nu poate fi rascumparat. 

 

 1. Operatiuni permise pe card:

f.1. Activarea cardului

Cardul se emite activ solicitantului, daca acesta declara ca este si beneficiarul fondurilor incarcate pe card. Daca solicitantul nu este si beneficiarul fondurilor, atunci beneficiarul trebuie sa se prezinte la InfoPoint cu cardul si actul de identitate pentru a-i fi inregistrate datele mentionate la pct.2 lit.d) din Regulament. In urma inregistrarii datelor beneficiarului, cardul este activat. Cardul se poate activa oricand de catre beneficiar pe perioada sa de valabilitate.

 

f.2. Blocarea cardului

In cazul in care cardul este pierdut, furat, deteriorat, clientul (solicitantul cardului sau beneficiarul fondurilor) poate solicita blocarea si/sau reemiterea cardului.

Clientul poate solicita blocarea cardului la Serviciul de Relatii Clienti al Centrului Comercial, apeland numarul 0736 738 787 (număr cu tarif normal în reţeaua Romtelecom) sau sa se prezinte cu o solicitare in acest sens la centrele Info Point din Centrul Comercial. Identificarea clientului se va face in baza datelor personale declarate la inregistrarea / activarea cardului.

 

f.3. Reemiterea cardului

Cardul blocat din unul din motivele de mai sus se poate reemite la centrele InfoPoint din Coresi, la solicitarea clientului (solicitantul cardului sau beneficiarul fondurilor) caz in care cardul vechi va fi inlocuit cu un card nou (cu o serie de card noua), iar fondurile disponibile si durata de valabilitate aferente vor fi transferate de pe cardul vechi pe cardul nou. Cardul nou va avea o noua data de expirare.

Identificarea clientului se va face in baza datelor personale declarate la inregistrarea / activarea cardului.

 

f.4. Managementul refuzului la plata (chargeback)

In cazul in care beneficiarul fondurilor contesta o tranzactie care apare ca fiind efectuata cu respectivul card, trebuie sa se adreseze biroului InfoPoint din Coresi sau sa apeleze Serviciul de Relatii Clienti, la numarul 0736 738 787 (număr cu tarif normal în reţeaua Romtelecom), In urma investigarii disputei de Coresi Shopping Resort, daca chargeback-ul este justificat si acceptat, contul de card al clientului este creditat cu suma disputata.

 

f.5. Managementul retururilor de produs

In cazul in care doreste returnarea produsului / produselor achizitionate cu Coresi Gift Card, clientul trebuie sa se adreseze magazinului unde a fost efectuata tranzactia. Procedura de retur se va derula în funcție de politica de returnare a comerciantului.

 

5. Responsabilitate

5.1.       Coresi Gift Card trebuie tratat ca numerar si trebuie pastrat in siguranta. Trebuie sa va asigurati ca:

 • nu permiteti niciunei persoane sa utilizeze Cardul fara acceptul dumneavoastra;
 • puneti la dispozitie Cardul doar pentru a efectua (sau a incerca sa efectuati) o tranzactie sau a verifica soldul Cardului sau istoricul tranzactiilor;

▪ Daca pierdeti Cardul sau va este furat, trebuie:

 • sa contactati imediat Serviciul de Relatii Clienti al Ceetrus Romania SRL , apeland numarul 0736 738 787 (număr cu tarif normal în reţeaua Romtelecom) sau sa va prezentati la centrele Info Point din Centrul Comercial. Identificarea clientului se va face: in baza datelor personale declarate la inregistrarea / activarea cardului.

Sunteti raspunzatori pentru orice utilizare a Cardului pana la momentul in care primiti de la noi confirmarea expresa ca informatiile furnizate de dumneavoastra au fost suficiente pentru a identifica si bloca Cardul. Daca gasiti Cardul dupa ce l-ati declarat pierdut sau furat, conform procedurii de mai sus, trebuie sa-l distrugeti/taiati si sa ne informati in cel mai scurt timp posibil.

Daca Cardul dumneavoastra sau orice Card inlocuitor este pierdut, furat sau deteriorat, puteti solicita Centrului Comercial un Card inlocuitor. Nu vom solicita o taxa pentru inlocuirea Cardului.

 

5.2.      Nu suntem raspunzatori pentru:  

 • orice circumstante anormale sau imprevizibile aflate in afara controlului nostru sau al subcontractorilor nostri (de exemplu defectiunea sistemelor informatice datorata unor motive ce nu tin de controlul nostru rezonabil sau al subcontractantilor nostri sau orice actiune care se intampla din motive aflate in afara controlului nostru rezonabil sau al subcontractorilor nostri) daca acestea ne impiedica sa punem la dispozitie serviciul in mod normal;
 • refuzul oricarei persoane de a accepta sau onora (sau a accepta sau onora cu intarziere) Cardul dumneavoastra.
 • In caz de erori sau divergente privind tranzactiile efectuate, va rugam sa ne contactati , vizitand pagina www.coresibrasov.ro;
 • In cazul in care Cardul dumneavoastra nu functioneaza, puteti solicita un Card inlocuitor la punctele de vanzare din Centrul Comercial. Soldul de pe Card va fi transferat pe noul Card. Dacă motivul nefunctionarii se datoreaza actiunii clientului, se va percepe o taxa de inlocuire, in valoare de 20 de lei In caz contrar, inlocuirea va fi gratuita.

 

In orice caz, raspunderea noastra va fi limitata la suma aflata in sold pe Card sau la valoarea tranzactiei.

 

6. Dreptul de retragere

Cumparatorul unui Card nu beneficiaza de dreptul de retragere conform prevederilor art. 16 lit.c) din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu prefesionistii, daca l-a achizitionat in urma unei Vanzari online.

 

7. Suspendarea programului

Coresi Shopping Resort isi rezerva dreptul oricand de a inceta programul Coresi GIFT CARD. In acest caz, toti detinatorii de Gift Card vor fi anuntati cu 30 de zile inainte de data incetarii prin email/telefon cu privire la intentia de a inceta derularea programului Coresi Gift Card, fiind invitati la Centrele InfoPoint in vederea restiturii sumelor valabile detinatorilor de carduri. Pentru o mai buna intelegere, detinatorul cardului este persoana inregistrata in baza noastra de date cu toate datele de inregistrare solicitate prin formularul de achizitie.

 

8. Serviciul de Relatii Clienti

Clientul poate solicita informatii suplimentare la Serviciul de Relatii Clienti al Ceetrus Romania SRL prin intermediul unei linii telefonice dedicate: 0736 738 787, număr cu tarif normal în reţeaua Romtelecom.

 

9. Modificarea acestor termeni si conditii

Prezentul Regulament poate fi modificat sau pot fi introduse conditii noi fara nicio notificare prealabila, in afara de publicarea acestora la punctele de vanzare din Centrul Comercial sau pe site-ul  www.coresibrasov.ro Daca acest Regulament va fi modificat, noua varianta va fi disponibila la Info Pointurile din Centrele Comerciale partenere si pe pagina  www.coresibrasov.ro de la data la care intra in vigoare.

In cazul in care acesti termeni si conditii se modifica pe durata valabilitatii Cardului, iar costurile suportate de dumneavoastra, mentionate in cuprinsul noilor termeni si conditii, se majoreaza, consideram ca ati acceptat noile prevederi daca nu ne notificati refuzul dumneavoastra in termen de 2 luni de zile de la data publicarii a noilor prevederi.  Daca ne transmiteti refuzul dumneavoastra, iar Cardul nu este expirat, vom anula Cardul si puteti solicita rambursarea sumelor aflate in sold, fara nicio taxa.

 

10. Generalitati

Prin achizitionarea unui Card acceptati acesti termeni si conditii precum si clauzele Politicii de confidentialitate.

La momentul achizitionarii unui Card trebuie sa ne furnizati informatiile solicitate in formularul de achizitie pus la dispozitie de Coresi Shopping Resort.

Putem transfera drepturile si obligatiile noastre rezultand din acesti termeni si conditii catre orice persoana sau putem fi substituiti de o alta persoana pentru a exercita drepturile si obligatiile noastre rezultate din acesti termeni si conditii, fara notificarea dumneavoastra prealabila si fara consimtamantul dumneavoastra.

Acesti termeni si conditii se supun legislatiei din Romania.

 

11. Protectia datelor cu caracter personal

Ceetrus Romania SRL, este Operator de date cu caracter personal în sensurile definite de  Regulamentul nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate facandu-se numai cu consimțământul expres si neechivoc al Clientului.

 1. Date personale pe care le prelucrăm:

 

Colectăm următoarele tipuri de date personale de la dvs.:

 • Nume și prenume
 • E-mail
 • Număr de telefon

2. De ce avem nevoie de ele

Scopul colectarii si prelucrarii datelor personale mentionate la punctul 3, lit. d)  de mai sus il reprezinta:

– emitere carduri care permit cumpărarea de produse din magazinele din Coresi Shopping Resort participante la proiectul Coresi Gift Card; solutionarea eventualelor reclamatii referitoare la derularea Proiectului, formulate conform prevederilor din prezentul Regulament; implementare masuri cu privire la securitatea Cardului dumneavoastra, a numarului Cardului privind existenta oricaror suspiciuni de utilizare neautorizata sau frauduloasa a Cardului dumneavoastra; in caz de oprire, suspendare sau impiedicarea Proiectului precum si indeplinirea de catre Ceetrus Romania SRL a obligatiilor prevazute de legislatia in vigoare.

3. Ce facem cu ele

Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate în cadrul companiei CEETRUS situată în România. Găzduirea și stocarea datelor dumneavoastră are loc în România cât și în cloud-ul Microsoft pe platforma Office 365, pe servere din Irlanda.

 

4. Cât timp păstrăm datele cu caracter personal

Pentru informările despre Proiectul Gift Card Coresi vom păstra datele dumneavoastră cu caracter personal până la expirarea termenului de valabilitate al cardului, astfel cum este detaliat la  punctul 3, lit. c). După această perioadă, datele dumneavoastră personale vor fi distruse ireversibil.

 

 1. Care sunt drepturile dvs?

Dacă aveți motive să credeți că orice date personale pe care le deținem despre dvs sunt incorecte sau incomplete, aveți dreptul să solicitați să vedeți aceste informații, să le rectificați sau să cereți să fie șterse, să solicitați restricționarea prelucrării sau să vă opuneți prelucrării și de asemenea aveți dreptul la portabilitatea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi vă rugăm să ne contactați la [email protected]

Dacă doriți să inaintati o plângere legată de modul în care v-am procesat datele personale, contactați responsabilul cu protecția datelor la următoarea adresa de e-mail [email protected]. Responsabilul cu protecția datelor va lua legătura cu dumneavoastră pentru a rezolva problema ridicată.

De asemenea puteți contacta Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter personal la www.dataprotection.ro și puteți depune o plângere la ei.

 

Coresi Shopping Resort se angajeaza sa nu dezvaluie nici un fel de date personale catre terti, cu exceptia imputernicitilor acestuia pentru prelucrarea de date personale, caz in care va informa persoanele vizate cu privire la acest aspect.

 

 ANEXA

 

FORMULAR DE ACHIZITIE

Subsemnatul*____________________________,   telefon________________, E-mail**_____________________ doresc achizitionarea cardului Coresi GIFT CARD.

Valoare Coresi GIFT CARD incarcata:  _________ lei.

DECLAR CA:

Sunt solicitantul cardului , dar nu si utilizatorul fondurilor urmand sa transmit cardul Coresi GIFT CARD catre o alta persoana.

Sunt solicitantul si utilizatorul fondurilor ce vor fi incarcate pe card      

Sunt beneficiarul fondurilor ce vor fi incarcate pe card    

Nu sunt o persoana expusa public

Semnatura___________________

 

 

Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal in scop de „emitere carduri care permit cumpararea de produse din magazinele din Coresi Shopping Resort participante la proiectul Coresi Gift Card;  

 

Da: ☐                          Nu: ☐

 

prin unul sau mai multe din urmatoarele mijloace:

 

Sms ☐     Telefon ☐             E-mail: ☐            Posta/curier ☐

 

Nume si Prenume Client***_____________________

Semnatura____________________________________

Data_________________________________________

 

 

*Numele, prenumele sunt solicitate ca masura de cunoastere a clientelei conform prevederilor Legii nr. 656/2002, pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terrorism.

** Adresa de email si nr de tel este solicitata ca modalitate de contact si de identificare a produsului Coresi GIFT CARD in caz de pierdere/furt.

Client*** este, dupa caz:

Solicitant card care este si utilizator fonduri card

Solicitant card care nu este si utilizator fonduri card

Beneficiar fonduri card