SECRETELE PICTURII „CAR CU BOI”, REALIZATĂ DE NICOLAE GRIGORESCU

O reproducere excepțională a celebrei picturi „Car cu boi” semnată de Nicolae Grigorescu, poate fi analizată și admirată în detaliu la Coresi. Lucrarea, care aparține Muzeului de Artă Brașov este expusă la intrarea în Coresi Shopping Resort dinspre strada 13 Decembrie.

Pictura „Car cu boi”, a fost realizată în anul 1897, atunci când maestrul Grigorescu se afla deja în plină maturitate artistică.  Pictată în ulei pe lemn, lucrarea surprinde un peisaj colinar, plin de vegetație, întretăiat de un drum de pământ. În prim plan se poate observa un car tras de doi boi, în urma căruia se pierd în zare alte care cu boi. Cromatic, predomină nuanțele de verde, diluate cu tonalități de galben și alb, cărora li se adaugă brunurile. Tabloul a fost din start conceput pentru a fi privit de la o oarecare distanță. 
Tabloul „Car cu boi” de Nicolae Grigorescu a fost vândut în anul 2010 pentru 155.000 de euro. La momentul respectiv a fost una dintre cele mai scumpe lucrări de artă tranzacţionate pe piaţa românească.

„Car cu boi” este doar una din cele opt reproduceri expuse la Coresi Shopping Resort. Tablourile fac parte din colecția Muzeului de Artă Brașov. Te invităm să le admiri!