ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PRIETENIEI

Ce poate fi mai frumos decât o prietenie sinceră și sănătoasă?
Ne bazăm pe prietenii noștri zi de zi. Pentru a le mulțumi că sunt alături de noi, s-a desemnat o zi specială în care sărbătorim prietenia!

„Ziua Internațională a Prieteniei” a fost marcată pentru prima dată în 30 iulie 1958 în Paraguay. Ideea originală pentru o zi de prietenie a venit din cărțile Hallmark din anii 1930. Sărbătorită inițial la 2 august, ziua a fost în mare parte considerată cinic de public, ca fiind un exercițiu de a face bani, iar vânzările de cărți de prietenie au ajuns în Europa abia la jumătatea anilor 1940. Ideea unei zile pentru a onora prietenia a fost, totuși, adoptată de o serie de țări din Asia, unde a rămas un obicei popular de a rezerva o zi pentru celebrarea prieteniei și schimbul de cadouri între prieteni.
Prima Zi Mondială a Prieteniei a fost propusă pentru 30 iulie 1958 de Crucea Mondială a Prieteniei, o organizație civilă internațională care promovează o cultură a păcii prin prietenie. Mulți ani mai târziu, în 2011, 30 iulie a fost declarată Ziua Internațională a Prieteniei de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

Așadar, astăzi avem un pretext tocmai bun să îi facem celui mai bun prieten un cadou în semn de mulțumire și de prețuire!