ZIUA PAPIONULUI

Tu cât de des porți papion? Știai că s-a desemnat o zi specială pentru a sărbători acest accesoriu elegant?

Papionul se poartă pentru a accentua gâtul, atrăgând privirea spre față, departe de umeri și piept. Este considerat un accesoriu care face diferența dintre un bărbat îmbrăcat elegant și un gentleman.

Istoria papionului a început în Europa, pe vremea războaielor prusace din secolul al XVII-lea. Contrar credinței că accesoriul își are originea în Franța, ostașii croați au fost cei care au purtat pentru prima dată bucăți de țesătură înnodată în jurul gulerului de la cămașă, pentru a împiedica desfacerea acestuia.
Papioanele clasice negre au apărut abia în anul 1886, atunci când producătorul de tutun Pierre Lorillard a propus o nouă formă de îmbrăcăminte formală, denumită până în zilele noastre “tuxedo”. Începând din anii 1920-1930, papionul a început să fie purtat și de către femei influente, precum Marlene Dietrich sau Katherine Hepburn.

În prezent, papionul nu este doar un accesoriu formal, putând fi purtat la orice ocazie, datorită multitudinii de culori și materiale din care este fabricat, de la mătase până la lemn, un trend care a apărut de curând.

Așa că azi ai toate motivele să fii diferit de toți ceilalți și să incluzi un papion trendy în ținuta ta. Găsești o mulțime de modele și culori la standul Papionette din Coresi!