Ziua Stejarului sărbătorită de Coresi – Asociația Carpaterra

Asociația Carpaterra a inițiat alături de primării, scoli și alte instițuții din Nordul județulului: Geoparcul Carpaterra, cu scopul de a dezvolta acest teritoriu într-un mod sustenabil, cu accent pe educație, cultură, mediu, sport și turism și de a intra în cel mai dinamic program UNESCO din prezent: Programul Geoparcurilor Globale.

Prin proiect propunem organizarea ediției a 5-a a concursului de alergare GorunTrail pe traseul Mercheașa – Pășunea cu Stejari – Complexul Geologic Racoș.

Evenimentul propus prin prezentul proiect a fost încă de la prima sa ediție unul dintre pilonii importanți ai dezvoltării geoparcului. Acesta a adus o creștere a calității vieții cu fiecare ediție, impunând noi standarde și celorlalte mici evenimente din zonă. Totodată festivalul a adus o promovare masivă ce a condus an de an la coeziunea si dezvoltarea comunității.

Acest proiect aduce față în față comunitatea Coresi cu comunitatea din Mercheașa. Concursul de alergare va aduce comunitatea Coresi alături de unul dintre cele mai vechi elemente vii ale județului: Stejarul Secular de la Mercheașa. Crearea unor activități culturale în localitate vor impulsiona viața socio-culturală a comunității, va strânge localnicii împreună, generează bucurie și pentru unii chiar profit economic din vânzarea produselor locale. Reorganizarea anuală a festivalului e devenit o necesitate pentru comunitate, pentru păstrarea identității, pentru educația culturală și a antreprenoriatului cultural.

Proiectul se va desfăsura în 3 etape:

  1. Lansarea Concursului Gorun Trail în incinta Coresi Shopping Resort.
  2. Realizarea unei expoziții a geoparcurilor românești cu accent pe Geoparcul Carpaterra în incinta Coresi Shopping Resort.
  3. Organizarea concursului de alergare GorunTrail prin următoarele activități.

Participanții vor fi: clienții mall-ului, comunitatea brașoveană, comunitatea locală din nordul județului, alergători și familiile lor din țară.

Audiența estimată:

Conform estimării aniilor anteriori vor fi aproximativ 300 de alergători, 1200 de participanți la evenimentele conexe (artistice, gastronomice, ateliere de copii, expoziții, etc).

Locațiile de desfăsurare a proiectului vor fi: Coresi Shopping Resort, localitatea Mercheașa, Pășunea cu stejari seculari, Complexul Geologic Racoș.